Novosti

Veliki uspeh BK Metalca na regati u Ohridu

Veliki uspeh BK Metalca na regati u Ohridu

Regate
Tokom prošlog vikenda u periodu od 15.09 – 17.09.2023 u Severnoj Makedoniji na Ohridu odvijala se International Ohrid regatta. Domaćin ovog međunarodnog jedriličarskog takmičenja bio je Aquatica Yachting, a okupilo je preko 60 učesnika iz Poljske, Bugarske, Severne Makedonije i Srbije. Među njima su bili i predstavnici Brodarskog kluba Metalac koji je sa dve posade učestvovao u klasi 470. Ostvarili su odličan uspeh svoji nastupom. Jedna posada u sastavu Dragan Ilić i Miloš Ilić je osvojila prvo mesto, a drugoplasirani su bili predstavnici mešovite posade  - Danilo Bešić ( iz palićkog kluba) i Nikola Pavić iz Brodarskog kluba Metalac Smederevo. Po rečima Bojana Miliševića, trenera BK Metalac iz Smedereva, ovo su izuzetno dobri rezultati koji potvrđuju dominaciju Smederevaca u ovom sportu, on takođe navodi da je ovo bilo važno i…
Read More
VSR porinut u Dunav

VSR porinut u Dunav

Opšte informacije, Vesti iz kluba
Posle dugih radova na primremi čamca VSR za upotrebu u klubu konačno vam sa ponosom predstavljamo njegovo zvanično puštanje u upotrebu. Od sada će naši članovi imati odličnu i moćnu podršku svojih trenera sa ovog modernog plovila. Još jedna u nizu novih akcija koje BK Metalac izvodi u cilju poboljšanja performansi svojih takmičara. VSR dobrodošao u našu luku na Dunavu.
Read More
Proslava Svetog Nikole klubske slave 2023

Proslava Svetog Nikole klubske slave 2023

Vesti iz kluba
Kao i proteklih godina i ove je proslavljena slava Brodarskog kluba Metalac, Sveti Nikola. U prostorijama kluba obeležen je dan sveca koji je zaštitnik dece, moreplovaca, ribara i putnika i na taj način nastavljena duga tradicija slavljenja Svetog Nikole u klubu. Nadamo se da će ova godina koja je pred nama doneti sigurnu polvidbu našim članovima i sigurne vode gde god da se nađu. Takođe želimo da ih sve prati sreća i da svi budemo u dobrom zdravlju. Ova godina će biti značajno aktivnija u klubu tako da je ovo okupljanje članova samo jedan od vidova dobre i nove organizacije našeg Metalca. Želimo da dobrim primerima još više osnažimo naše članstvo i pozivamo vas sve da i sledeće godine budete sa nama.
Read More
Nabavka novog čamca VSR LAB Very Sledner Rib

Nabavka novog čamca VSR LAB Very Sledner Rib

Vesti iz kluba
Brodarski klub Metalac je kupio nov gumeni čamac, renomiranog svetskog brenda firme VSR LAB - Very Slender Rib, koji će se koristiti za bezbednost i pratnju jedriličara-takmičara. Samim time će biti mnogo lakše na vodi vezano za školu jedrenja i pratnju već iskusnih jedriličara, kao i najmlađih jedriličara u klasi Optimist. Ideja i namera kluba za nabavku ovakvog čamca je bila veća bezbednost takmičara, što bolji i kvalitetniji treninzi na vodi i neposredni kontakt trenera i jedriličara. Na ovaj način klub nastavlja da unosi inovacije i konstantna poboljšanja u svoj rad što je i planirani cilj za godine koje su ispred nas.
Read More