Memorijalna regata Šarlov kup 2023.

Memorijalna regata Šarlov kup u Smederevu okupila učesnike iz Srbije i Makedonije

U Smederevu je 14 i 15. oktobra održan memorijalni “Šarlov kup”. Okupio je takmičare u klasama Optimist, ILCA 4, 5, 6 i 7, klasa 470.

Učestvovali su klubovi iz Srbije kao i naš, tom prilikom pobratimljeni klub iz Severne Makedonije, Aquatica yachting.
Najbrojnija klasa ne samo kod nas, već i u celom svetu je klasa Optimist – deca od 7 do 15 godina, a tako je bilo i na ovoj memorijalnoj regati u Smederevu.
U klasi 470 najbolji je bio Dušan Trbojević iz JK Zemun, drugo i treće mesto osvojili su takmičari Metalca Anđela Pavić i Miloš Ilić, a na četvrtom je bio Vladeta Živković iz JK Smederevo.

U klasi ILCA 4 dominirale su gošće iz Makedonije osvojivši prva dva mesta (Ilina Gadžovska i Evgenija Stavreva) dok je treći rezultat ostvarila takmičaka iz Golupca (Katarina Perić).
Najuspešnija u kategoriji ILCA 6 bila je Sofija Stavreva iz makedonskog kluba Aquatica yachting, na drugom mestu je Milica Milović, a na trećem Milutin Ilić (oboje iz BK Metalac).

U klasi Optimist, najbolji je takmičar kluba Gemax – Kosta Trajčeski. drugi Vladimir Vrebalov iz Zemuna, a treća Jovana Stepanović iz AJK Beograd.

Članovi BK Metalac su ostvarili sledeći plasman: Danka Stanojević je bila na 12-om mestu, Andrej Dinić na 14-om mestu, Filip Đoršević na 15-om mestu, dok je Vladimir Milošević bio na 16-om mestu.

Memorijalna regata je i ove godine uspešno realizovana zahvaljujući predanom radu celokupne uprave BK Metalac.