Veliki uspeh BK Metalca na regati u Ohridu

Tokom prošlog vikenda u periodu od 15.09 – 17.09.2023 u Severnoj Makedoniji na Ohridu odvijala se International Ohrid regatta. Domaćin ovog međunarodnog jedriličarskog takmičenja bio je Aquatica Yachting, a okupilo je preko 60 učesnika iz Poljske, Bugarske, Severne Makedonije i Srbije.

Među njima su bili i predstavnici Brodarskog kluba Metalac koji je sa dve posade učestvovao u klasi 470. Ostvarili su odličan uspeh svoji nastupom.

Jedna posada u sastavu Dragan Ilić i Miloš Ilić je osvojila prvo mesto, a drugoplasirani su bili predstavnici mešovite posade  – Danilo Bešić ( iz palićkog kluba) i Nikola Pavić iz Brodarskog kluba Metalac Smederevo.

Po rečima Bojana Miliševića, trenera BK Metalac iz Smedereva, ovo su izuzetno dobri rezultati koji potvrđuju dominaciju Smederevaca u ovom sportu, on takođe navodi da je ovo bilo važno i veliko međunarodno takmičenje.

Takođe, u klasi Optimist učestvovali su najmlađi predstavnici smederevskog kluba. Vladimir Milošević je bio 26. Danka Stanijević je bila na 30. mestu, Andrej Dinić na 32, a Filip Đorđević na 34. poziciji.

Ovim se potvrđuje tradicija nastupa Brodarskog kluba Metalac na međunarodnim takmičenjima i nastavlja se sa razvojem novih mladih snaga smederevskog jedriličarstva.