brodarski klub metalac

O nama

Brodarski klub „Metalac“ iz Smedereva osnovan je 1946. godine sa sedištem u Goranskoj ulici br.2 gde se i danas nalazi. 

Mi smo

BK Metalac Smederevo

Jedrenje nije sport to je način života

Brodarsko jedrilicarski klub „Metalac“ iz Smedereva osnovan je 1946. godine sa sedištem u Goranskoj ulici br.13 gde se i danas nalazi. Bavi se amaterskim sportom odnosno jedrenjem na vodi i okuplja ljude koji gaje i pokušavaju da prenesu na mlađe generacije ljubav prema reci.

Jedan od osnovnih ciljeva kluba je omasovljavanje ovog sporta i to dovođenjem i školovanjem najmlađih, starosti od 7 do 14 godina. U planu je i organizovanje škole jedrenja za sve uzraste, kako bi približili grad Dunavu i pomogli Smederevcima da steknu naviku izlaska na reku. Škola jedrenja za najmlađe traje od proleća do jeseni.

BK metalac Smederevo

Prošlost, sadašnjost i budućnost

Jedrenje nije sport, to je način života

Play Video about Jedrenje na vodi Mikrotonerom
Prve talase u jedrilici sam osetio još davne 1987. godine. Bili je to jedrenje u ručno pravljenim drveni čamci klase Optimist. Sečam se svog straha, ne od vode, nego od toga da či ću sve uraditi kako treba. Sada, posle skoro 34 godina još uvek imam istu qubav prema ovom klubu i prema jedrenju na vodi.
Sidro
Slaviša
BK Metalac Smederevo
Mnogo lepih uspomena i događaja vezuju me za ovaj klub. Preko 33 godina provedenih u klubu i preko 5500 sati provedenih na vodi u prethodnim godinama. Prvi vezani čvor, prvo razočaranje i prvi uspesi uz suze radosnice. Od drvenog Optimista do sopstvenog broda klase Mikrotoner M 550.
Sidro
Bojan
BK Metalac Smederevo

Rana škola jedrenja

Izaberite termin i uživajte

Svakog radnog dana i vikendom!

Scroll to Top